Over de trainer

Nele Ryde

Mindfulness trainer MBSR-MBCT

Aangenaam, ik ben lerares muziek en MBCT-trainer.

In het dagelijkse leven ben ik samenwonend met Filip, mama van Beppe (19), Nanne (18), Kobus (16) en Jutte (13), en pleegmama van Mohamed (14) – vijf prachtige tieners in de fleur van hun leven. Ik hou van lopen, yoga, fietsen, muziek beluisteren, zingen, mediteren, muziek spelen, een concert of een theatervoorstelling meepikken, koken, bakken, lezen, reizen, tuinieren en nog zoveel meer…

Daarnaast ben ik full time leerkracht in het secundair onderwijs en het deeltijds kunstonderwijs en ik combineer dat met het geven van mindfulness trainingen en sessies in Ieper en omstreken. Ik werk voornamelijk met jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen. I love my job!

Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn. – Friedrich Nietzsche

Muziek en mindfulness? Hoezo?

Muziek heeft altijd een heel bijzondere plaats in mijn leven gehad. Muziek is verbinding, muziek is emotie, een universele taal die ook gezegd krijgt wat niet onder woorden te brengen is. Het is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest dat ik er ook mijn beroep van wilde maken.

Daarnaast ben ik mateloos geboeid door mensen, de dynamiek tussen mensen, de grote onderlinge verscheidenheid, de schoonheid van elk individu en hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Mensen mogen begeleiden als leraar of als trainer ervaar ik als een voorrecht en een verrijking. Het gaat ook nooit vervelen, want elke groep is anders, elk individu is anders. Mijn rol als leraar of trainer zie ik als volgt: ik plant alleen de zaadjes en probeer de juiste omstandigheden te creëren om die te laten bloeien.

Mindfulness kwam op mijn pad in 2010. De kinderen waren nog klein, de jongste begon eindelijk de nacht door te slapen. Na jaren zonder degelijke nachtrust, vele uren borstvoeding, en de hoge werkdruk van een beginnende leerkracht, was mijn lichaam uitgeput. Helaas was ik zelf wellicht de laatste die zich daar bewust van werd. Jarenlang was ik blijven doorgaan zonder aandacht te geven aan mijn batterijen. Die waren intussen leeggelopen en het was met ontzetting dat ik vaststelde dat ik super woman niet was!

Wat betekent mindfulness voor mij?

Mindfulness is voor mij ‘a way of life’. Het brengt me nieuwe energie, maar ook rust; leert me omgaan met zorgen en stress en ik ontdekte met mindfulness mijn innerlijke kracht om te zijn wie ik ben. Mindfulness leert me met een open blik naar de wereld te kijken en brengt me dankbaarheid voor de geschenken van elke dag.

Vanuit die dankbaarheid groeide de wens om deze rijkdom ook met anderen te mogen delen. Ik koos voor de opleiding tot trainer… et voilà, hier sta ik dan!

%d bloggers liken dit: